В резолюция, приета от вчера с  506 гласа за“, 29

...
В резолюция, приета от вчера с  506 гласа за“, 29
Коментари Харесай

ЕП иска да даде Беларус на международен съд

В резолюция, призната от през вчерашния ден с  506 гласа „ за “, 29 гласа “против “ и 139 „ въздържал се “, се акцентира нуждата да се прегледа опцията за третиране на случая на в Международния съд във основа на закононарушенията, осъществени против народа на Беларус в голям мащаб от режима на нелегитимния деспот. Това би трябвало да се направи въз основа на нарушавания на Чикагската спогодба, Конвенцията от Монреал и Конвенцията на Организация на обединените нации срещу изтезанията, осъществявани от беларуската страна, се показва в текста.

Членовете на Екологичен потенциал не престават да осъждат и " репресиите, изтезанията и малтретирането на мирните хора в Беларус ", които не престават, откогато избухнаха националните митинги поради фалшифицираните президентски избори през август предходната година.

Парламентът показва мощна взаимност с Литва, Полша и Латвия, както и с други страни от Европейски Съюз, които неотдавна станаха жертва на опитите на беларуския режим да насочи забележителен брой мигранти и бежанци към външните граници на Европейски Съюз - със стотици арестувани след нелегално прекосяване на територията на Европейски Съюз и даже няколко смъртни случая.
 Варшава: Беларус облича незаконни мигранти във военни униформи Варшава: Беларус облича незаконни мигранти във военни униформи
„ През последните дни следим по какъв начин беларуските сили за сигурност раздават мундири на чужденци, които се скитат в региона на село...

Членовете на Екологичен потенциал акцентират, че продължаващите незаконни прекосявания на мигранти в Европейски Съюз, спонсорирани от беларуската страна, в комбиниране с дезинформационна акция, съставлява тип хибридна война, ориентирана към заплашване и дестабилизиране на Европейския съюз.

Те декларират, че както институциите на Европейски Съюз, по този начин и страните членки би трябвало незабавно да се заемат с многоизмерната рецесия по беларуската граница, с цел да оказват помощ на мигрантите, арестувани на границата на Европейски Съюз, и да им дават нужната поддръжка.

Освен това в резолюцията се показва страдание, че наложените от Европейски Съюз стопански наказания са имали единствено отчасти влияние върху режима на Лукашенко. Поради това тя настоятелно приканва страните от Европейски Съюз да засилят в допълнение целенасочените стопански наказания, като се съсредоточат върху основни беларуски браншове, и да пристъпят незабавно с петия пакет от наказания против беларуски лица и формирания, участващи в непреставащите репресии.

Евродепутатите приканват също по този начин за недвусмислена поддръжка за беларуската демократична съпротива при организирането на свободни и почтени избори под интернационално наблюдаване. Те също по този начин осъждат продължаващите покупко-продажби сред Александър Лукашенко и съветския президент Владимир Путин и още веднъж акцентират, че е належащо незабавно да се разобличи поддръжката на Русия за бруталните репресии на Лукашенко против народа на Беларус, както и нейното присъединяване в хибридните дейности против Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР